Esztétikai felújítás, home staging

Helyszín: XI. Egry József utca

Lakás paraméterek: 75m2, nappali + 2 hálószoba

Állapot: 60-as években épült 6 emeletes ház csodás adottságú de közepes műszaki és esztétikai állapotú lakása.


Háttér
A befektetési célból vásárolt lakás a budai oldal belvárosi részéhez közel, de mégis egy csendes kis utcában található, ahol egészen különleges adottság, hogy a lakás hatalmas ablakai a házak által határolt hatalmas, ősfás, csendes, madárcsicsergős parkra néznek.
A lakás a mai kor igényeinek megfelelő optimális alaprajzú, élhető elrendezésű és nagyságú terekkel, amerikai konyhás-nappalis plusz két hálószobás, igényes burkolatokkal és beltéri ajtókkal egy jó állapotú társasházban.

Cél
A projekt célja az ingatlan kivételes adottságaihoz igazítani a belső teret, ezáltal egy magasabb igényszintű, fizetőképes célcsoport elvárásainak megfelelő enteriőr kialakítása és a befektetéssel komoly értéknövekedés elérése.

A lakás lehetséges célcsoportjai
A lakás jellege és a lokáció alapján az elsődleges célcsoportunk egy olyan a környezetére igényes, aktív életet élő fiatal pár, akiknek még nincs gyermekük, de a terveik között szerepel a családbővítés mert a nappali plusz két hálószobás kialakítás az ő számukra ideális választás.
Célcsoportként szóba jöhetnek azok az idősebb párok is, ahol kirepültek már a gyerekek és az aktív nyugdíjas éveiket egy olyan magas minőségű lakásban szeretnék eltölteni, ami a következő évtizedben semmiféle felújítási munkát nem igényel.

Feladat
A projekt nagyon jó példa a klasszikus HomeStagingre amikor a lakás értékének 2-5%-ának megfelelő összeg befektetésével egy magasabb minőségű ingatlant tudunk kínálni egy igényesebb vásárlói rétegnek.
Ebbe a költségkeretbe már belefér az esztétikai felújítás (festés, mázolás, parketta csiszolás, WC újra burkolása és a szaniterek cseréje), valamint kisebb/nagyobb értéknövelő beruházások, mint az ablakok hőszigetelése thermo üveg beépítésével, a légkondicionáló beszerelése, vagy egyedi konyhabútor beépítése a „háztartási géppark” modernizálásával. 
Az esztétikai és műszaki tuning után természetesen nem maradhatott el a szobák ideális funkció szerinti berendezése és dekorálása – és persze a profi fotózás sem. 

Eredmények
A lakás értékesítése elkezdődött, az eredményről természetesen beszámolok.