Teljes felújítás, értéknövelés plusz egy hálószoba kialakításával, home staging

Helyszín: XI. Irinyi J. u.

Lakás paraméterek: paraméterek: 64m2, nappali + két hálószoba

Állapot: a 70-es években épült házban lévő frissen felújított lakás


Háttér
A befektetési célból vásárolt kiváló adottságú ámde rossz műszaki és esztétikai állapotú lakás alaprajzának átgondolása, a teljes felújítás koordinálása és a megújult lakás home stagingje volt a feladat. Az alaprajzot átnézve kiderült, hogy a lakás szívében elhelyezkedő hall tökéletesen alkalmas konyhának, az akkori konyhából pedig ki tudunk alakítani egy plusz hálószobát így a lakás komoly értéknövelő potenciállal rendelkezett.

Cél
Ingatlan értéknövelés teljeskörű felújítással, térszervezéssel, plusz egy hálószoba kialakításával, home staginggel.

A lakás lehetséges célcsoportjai
A lakás két hálószobás adottsága, valamint a nyüzsgő Újbuda-központ és számtalan céges irodaközponthoz való közelsége miatt elsősorban fiatal, egyelőre gyermektelen (de a közeljövőben gyermeket tervező) pár részére a ideális választás. A plusz egy szobát egyelőre gardróbnak és home-officera használnák majd később itt kerülne kialakításra a gyerekszoba.
A BME és Corvinus közelsége miatt olyan befektetési szemlélettel rendelkező, módosabb szülők is a lakás célcsoportjai lehetnek, akik egyetemista gyermeküknek keresnek lakhatást (valamint az egyik hálószoba csoporttársnak történő kiadásával passzív jövedelmet szerezhetnek).

Feladat
A lakás szinte teljes felújításon esett át, új, három rétegű ablakok és erkélyajtó került beépítésre, a hidegburkolatok cseréje után a fürdőben a korábbi zuhanyfülke helyett kád került kialakításra, a jó állapotú ámde csiszolásra érett fa parketta teljesen megújult, a hallban került beépítésre a gépekkel felszerelt vadiúj konyha, festésre és mázolásra került sor valamint légkondicionáló berendezést építtettünk be.
A felújítás után berendezés majd dekorálás és a fotózás előtt styling következett.

Eredmények
A lakást áprilisban befektetési célból vásárolta a tulajdonos így ismert a pontos kiinduló ár, amihez képest kiszámítható az értéknövekmény. A megfelelő ingatlan-felkészítési stratégia kiválasztása tagadhatatlanul hozta a számokat mert a felújításnak, a plusz egy szoba kialakításának, a berendezésnek és dekorálásnak köszönhetően a lakás értéknövekménye (az eladási és vételi ár különbsége) 33 millió Ft volt.

Kiadások:

  • kb 16 millió Ft volt a felújítás és a lakáshoz tartozó berendezési tárgyak (konyhagépekkel felszerelt konyhaszekrény, fürdőszobaszekrény, lámpák, stb) költsége,
  • és 1,5 millió a home staging költség (a lakásban található összes bútor és dekor bérlési költségével együtt)

tehát minden kiadás levonása után 15,5 millió forint extra hasznot generáltunk.

A home staging sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az értéknövelt lakásunk a hasonló adottságú (vagyis felújított, 3 szobás, XI. kerületi) DE NEM HOME STAGINGELT versenytársakéhoz képest kb 20 millió forinttal többért kelt el alku nélkül, alig 3 héten belül a jelenlegi pangó ingatlanpiacon.

Insider infó
A lakásban található összes bútor, lakástextil, szőnyeg, lámpa, dekorációs kellék a béRElj! készletemből származik – tehát nem kell megvenni csak az értékesítés idejére kikölcsönözni.