Amikor a térREform-módszer lakáskiadásnál évi plusz 720ezret hoz

Helyszín: II. Szépvölgyi út

Lakás paraméterek: 54 m2, nappali + hálószoba

Állapot: a 80-as években épült házban lévő felújított lakás

 

Háttér
Kiváló adottságú nappali+hálószobás lakás, prémium lokáció, szépen gondozott, parkos környezetben található jó állapotú társasházban, optimális alaprajz, élhető elrendezésű és nagyságú terekkel, sok tárolási lehetőséggel, ízlésesen, magas minőségben, prémium anyagokkal felújítva. A lakást a tulajdonos hosszútávú bérbeadással kívánta hasznosítani.

Cél
A home staginggel elérendő cél, hogy a piaci bérleti díjnál magasabb áron, rövid idő alatt, igényes, gondos, megbízható bérlőt találjunk.

A lakás célcsoportja
A nappali+1 hálószobás lakás méretéből adódóan egyedülállónak vagy fiatal párnak optimális és a liftnélküli ház második emeleti elhelyezkedése is ezen célcsoport számára teszi alkalmassá.

Kihívás
Csodás alapból dolgozhattam, az igényesen felújított lakás és a benne lévő bútorok is HomeStaging kompatibilisek voltak viszont összhatásában kissé lehangoló volt az enteriőr.
Ezt kellett megugrani: hogy ne kiábrándítson és elriasszon, hanem beleszeretősen hívogasson az összkép.

HomeStaging feladat
A tervezés, átrendezés, bútorozás, dekorálás után profi fotók és hirdetési anyag készült méretezett és berendezett alaprajzzal, profi hirdetési szöveggel, emlékeztetővel - és így térREform full-extrán mehetett az immár álomotthon az ingatlan.com-ra.

Eredmények
A hirdetés feltöltését követő napon öten telefonáltak, négy érdeklődővel beszéltem meg lakásbemutató időpontot de csak egy megtekintés valósult meg, mert...
...a legelső érdeklődő, egy fiatal pár azonnal kivette a lakást!

A bérleti díj (340.000 Ft/hó) 20%-kal magasabb volt mint a piacon található hasonló adottságú, de nem home stagingelt lakásoké (átlag 280.000 Ft/hó) így az ingatlan felkészítése évi 720 000 Ft plusz bevételt termel a tulajdonosnak.

Költségek
A térREform stratégia elkészítése, a bútorozás és dekorálás, valamint a havi bútor bérlés költsége ennél a projektnél nem haladta meg az egy havi bérleti díjat.

Érdekesség
A házban van egy lakás, ami első emeleti elhelyezkedése miatt jobb adottságú, mint a mi HomeStagingelt sikerünk, szintén szépen felújított, de nem felkészített és már fél éve hirdeti a tulaj sikertelenül, pedig 20%-kal kevesebbért kiadó.

Insider infó
Az összes csodás dekor, a díszpárnák, képek, vázák, kisbútor és szőnyeg a béRElj! készletemből származik - tehát nem kell megvenni csak az értékesítés idejére kikölcsönözni.