Zugló - „nulla forintos” home staging

Helyszín: Zugló egyik lakóparkja

Lakás paraméterek: 90 m2, nappali + 2 szoba, terasz

Állapot: kb. 10 éve épült házban lévő jó állapotú lakás

Ez a referencia projekt mutatja, hogy a lakás sajátos építészeti alapadottságait kihasználva a megrendelő bútoraival és néhány dekor kiegészítővel is pazar eredménnyel fel lehet készíteni egy jó állapotú lakást az értékesítésre vagy kiadásra.

Egy fiatal vagy középkorú párt céloztunk meg, egy tervezett vagy meglévő kisgyerekkel, hiszen a nappali+2 hálószobás elrendezés nekik ideális, és a kertvárosi, de a belváros-közeli elhelyezkedés és a környék oktatási intézményekkel való ellátottsága is ezt a célcsoportot vonzza.

A felkészítés célja az volt, hogy a lakásban található bútorokkal bemutassam a terek ideális funkcióit, valamint a textilekkel és dekorációkkal otthonos hangulatot teremtsek a helységekben. A hatalmas, napfényes nappali a méretéből adódóan alkalmas rá, hogy kialakítsunk egy szeparált, mégsem elzárt dolgozó-állomást - ennek megléte az aktív korú célcsoportunknál szinte követelmény!

A nagyobb szoba lett a szülői háló - a szoba méretét kihasználva most az új kuckós pihenősarokkal igazi „nyugalom-szigete” hangulat járja át a kellemes pasztell teret.

A kisebb – eddig gardrób helyett ad-hoc tárolónak (nem is) használt – szobába átkerültek a nappaliból a kisebb tárolóbútorok és egy új ággyal, trendi képekkel, és a vidám hangulatvilágítással kiegészítve kész a gyerekszobának vagy vendégszobának is alkalmasra formált harmonikus tér.

A lakáshoz terasz is tartozik, ami kiváló plussz, ha tudatosan építünk erre a különleges értékre: a „nyári chill szoba” jellegét hangsúlyoztam a már meglévő teraszbútor térbe állításával, puha ülőpárnákkal és néhány dekor kiegészítővel valamint növényekkel. A kikapcsolódás vagy baráti beszélgetések méltó helyszíne lett a felbecsülhetetlen értékű de korábban kihasználatlan nyári nappali.

A konyhában és a fürdőszobában a frappáns tárolási megoldásokra fókuszáltam – ha nincsenek a kacatok szanaszét, nő a térérzet – és automatikusan letisztultabb, vonzóbb a látvány is. Néhány ügyesen választott, érdekes, jól elhelyezett kiegészítő gondoskodik róla, hogy nehogy túl „steril” és csupasz legyen a lakás, ami elijesztheti az érdeklődőt!

A bemutatott lakás szinte „nulla-forintos” Home Staging szemlélettel készült el. Az enteriőr végleges létrehozásához a tulajdonos berendezési tárgyait használtam, kiegészítve kisebb design-bútorokkal, szőnyegekkel, lámpákkal, saját képekkel és deco-eszközökkel a szolgáltatásomat megrendelők számára exkluzívan elérhető, Home-Staging-barát enteriőr kelléket tartalmazó bérelhető készletemből.